Els ajuntaments de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro elaboren mitjançant una consultoria especialitzada aquest Pla -ara en  fase de diagnosi- per dissenyar i desplegar totes les potencialitats del territori pel desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació. En paral·lel ja s’ha iniciat un programa de formació conjunta amb 60 cursos aquest 2024.

Sala d’actes de l’ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró
6 de maig a les 11.30h

Van ser presents els Alcaldes, Regidors i Tècnics de Promoció econòmica i Ocupació dels 3 municipis: Castell Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

Intervenció del president de l’AdEM:

Manel Canadell: Per tal de fer un seguiment, i donat que el Pla estratègic està en fase prèvia, és important no oblidar els condicionants que provoquen la problemàtica comuna i greu de la manca d’oferta d’empleats. En l’espera del devenir de l’actuació, quines seran les diagnosi que es faran per obtenir resultats i quina serà l’actuació de l’empresa per identificar i trobar solució a aquesta problemàtica?

Maurici Jiménez: Òbviament la diagnosi ha de comptar amb la visió de les empreses i associacions que son les que coneixeu de primera ma la problemàtica diaria. Com a Ajuntament hem de sumar la visió des dels diferents ajuntaments, des de les unitats de Promoció Econòmica i Ocupació municipal en allò que dificulta la gestió que ha de facilitar trobar solucions a les qüestions  que plantegi la diagnosi. Possiblement  també sortiran propostes per millorar. Sabem per altres plans que es duen a terme que, com a ajuntaments, caldran recursos per fer front a mesures, procediments i millores en les gestions que ja es fan, i per part dels privats, adaptacions específiques i millores en el marc de les contractacions.

Manel Canadell:  Tinguent en compte que la nostra àrea turística s’estén cap al Nord, Calonge, St. Antoni i Palamós, amb els quals compartim la problemàtica de la necessitat de personal professionalitzat i intercanvi, es contempla la possibilitat d’obrir el pla estratègic a aquests municipis?

Carles Motas: És evident que si ampliem el radi tenim coses en comú per la continuïtat urbanística que podria ampliar el concepte d’Àrea metropolitana, però hem de concentrar, analitzar, veure i executar el Pla que es presenti. Per temes de formalització, els recursos necessaris per ampliar l’acció l’Àrea metropolitana d’acció no estan contemplats actualment en aquest pla,  però no es descarta ampliar el radi de col·laboració en un futur.

AdEM farà el seguiment del Pla en tot allò que involucri a l’Associació d’Empresaris.