10 AVANTATGES DE L’ASSOCIACIONISME EMPRESARIAL

“En aquests moments en els quals sembla que s’entrelluca el final del túnel, moltes empreses estan mesurant-se el pols per a sortir de nou al mercat a recuperar a poc a poc allò que una pandèmia els va robar fa ja un any. Moltes d’elles se senten aclaparades, desprotegides, perdudes i amb la sensació d’haver desaprès o d’estar trontollant-se. La gestió empresarial és complexa  per si mateixa, en temps de crisi més encara i en les pimes i els autònoms la solitud i la por es fa encara més latent. Per a mantenir el teu negoci és important estar informat, actualitzat, visible al mercat i en continu reciclatge”
Aurora Doblado – Consultora Pimes – Social Media Manager

QUE ÉS UNA ASSOCIACIÓ?


• Un grup de persones (físiques o jurídiques)                  • Amb funcionament democràtic
• Amb objectius comuns       • Sense ànim de lucre         • Que són independents.

Avantatges de l’associacionisme empresarial
Una forma de no caminar sols en el món dels negocis, un gran bastó de suport:


1. Et sents part d’un grup
Del grup t’enriqueixes i per part teva aportes també riquesa als altres. Et sents integrant d’alguna cosa, comparteixes inquietuds, projectes i trobes oportunitats.
2. Accedeixes a formació
T’ajuda a plantejar-te millorar i accedir a accions formatives a les quals per tu mateix potser mai trobes el moment de planificar, organitzar o parar-te i posar-li data en la teva agenda.
3. Fas networking
Tens l’oportunitat de conèixer a altres empresaris, crear sinergies, lliurar el teu valor als altres i fomentar el benvolgut win to win.
4. Guanyes visibilitat
Pertànyer a una associació et dona visibilitat. Les associacions promouen esdeveniments als quals tens l’oportunitat d’assistir o participar i donar a conèixer la teva empresa.
5. Aconsegueixes suport
Ofereixen suport en multitud de formats. A mi em resulta interessant la seva capacitat per a promoure acords comercials entre empreses i entre els propis associats.
6. Accedeixes a assessorament
Compten amb professionals especialitzats en diverses matèries d’interès comú per als associats i t’ajuden a prendre les decisions més encertades per al teu negoci.
7. Et mantens actualitzat
Tenen la missió de mantenir als seus associats informats i actualitzats en els temes d’interès per a ells (Concursos, Impostos, Subvencions, Fòrums, etc…) i, en aquests temps de tants canvis, t’ajuden a conèixer com evoluciona el mercat, quals són les tendències i les eines que t’ajudaran al fet que la teva empresa no es quedi obsoleta.
8. Resolució de problemes comuns
Encara que creguem que hi ha coses que només ens ocorren a nosaltres, les associacions són aquest port on tots van amb la mateixa incidència i ja coneixen la millor solució per a aquests problemes comuns.
9. Accedeixes a Convenis i Acords de Col·laboració
Fent de la unió la força per a aconseguir solucions més beneficioses per a tots, les associacions aconsegueixen acords amb importants empreses de serveis, fan arribar a les administracions públiques els problemes dels seus empresaris, busquen ajudes per al col·lectiu o constitueixen taules de negociació entre els grups d’interès.
10. Fomentes relacions humanes
Les associacions és una altra manera de relacionar-se. No oblidem que darrere de cada empresa o negoci hi ha persones i que al final els mercats són “persones connectant amb persones”.