El Viceconsulat Italià a Platja d’Aro, promou la Següent TAULA RODONA:
“Amatrice: UN EXEMPLE DE SOLIDARITAT INTERNACIONAL, AMB LA GASTRONOMIA COM AMBAIXADORA”


PARTICIPEN:

Sr. Sergio Pirozzi, Alcalde de Amatrice, i conseller de la Regió Lazio.
Sr. Paolo Campana, el food Blogger que va proposar la campanya solidària.

Sra. Emanuela Carmenati, Vicecònsol, i President d’honor de la Cambra de Comerç italiana CCIB, la càmera que va proposar l’adhesió de la campanya als Restaurants a Espanya.
Sr. Francesco Desiderio, Restaurador que ha participat en la campanya. Propietari del Restaurant “La locanda vaig donar Nonna Flo”.
Sr. Joan Giraut, alcalde de Platja d’Aro.
LLOC: Sala d’actes de l’Ajuntament de Castell Platja d’Aro

HORA: 17.00
 


Que s’hi explicarà?

Amatrice va patir un trist terratrèmol a l’agost 2016, que va devastar aquella zona i particularment el municipi.

La ciutat dóna nom a un plat de pasta molt popular a Itàlia, i que aquí pràcticament no es coneix perquè un dels seus ingredients essencials, el “guanciale” és molt difícil de trobar aquí. En Amatrice cada any fan trobades gastronòmiques per posar en valor aquest patrimoni. El terratrèmol va coincidir amb el certamen anual.

En aquell moment el food blogger italià Paolo CAMPANA va proposar una campanya solidària que la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona CCIB al seu torn va proposar als restaurants certificats (entre d’altres), a la qual molts van adherir, i d’entre ells La Locanda di Nonna Flo , de Sant Feliu de Guíxols (Gi), promotora de la visita.

L’alcalde de Amatrice vindrà a recollir el donatiu recaptat pel Restaurant del Sr. Franco Desidero “la Locanda della Nonna Flo” durant l’esdeveniment del 24 de setembre 2016 gràcies a la generositat dels Baix Empordanesos i visitants (veure la nota de premsa que segueix, i que es va remetre en aquell moment), farà una conferència a la Universidat de Girona per relatar l’experiència de devastació soferta i els projectes de reconstrucció. També visitarà els cellers de Eccociwine a Sant Martí Vell, hi haurà una degustació gastronòmica al mercat del Lleó de Girona, i una trobada a Platja d’Aro amb el food Blogger que va llançar al seu dia la campanya solidària a través dels restaurants.

Us hi esperem!


  ViceCosulat Italià a Platja d’Aro