El sector turístic de Girona celebra el XIX Dia Mundial del Turisme
Divendres 27 de setembre va ser el Dia Mundial del Turisme i la Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona ho torna a celebrar aquest dilluns 30 a les instal·lacions del Castell de Biart de Masarac i Vilarnadal (Alt Empordà).
Aquest esdeveniment aplega cada any representants de patronals, institucions, i les autoritats polítiques assistents, entre ells Manel Canadell, president de l’AdEM.
Tal com en les edicions anteriors, el Dia Mundial del Turisme ha començat amb un esmorzar i recepció dels convidats i autoritats a l’entrada del recinte. Tot seguit de la salutació dels Vescomtes de Biart, la interpretació de la Sardana de l’Empordà i l’Himne dels Segadors, així com la salutació de la bandera amb tots els representants de patronals, institucions, i les autoritats polítiques assistents.
Enguany, s’ha commemorat la segona edició de l’entrega de tres reconeixements. Pitu Anaya, periodista de Televisió de Girona, ha estat distingit per la seva tasca de direcció i presentació de l’acte del Dia Mundial del Turisme. L’empresa Repsol Butano ha estat reconeguda per donar suport a l’esdeveniment mitjançant un acord de col·laboració. Finalment, Lluís Pujol ha rebut el guardó per ser l’alcalde del municipi on des del 2004 la federació celebra el Dia Mundial del Turisme.
L’acte ha estat presidit pel president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, i han assistit autoritats com l’alcalde de Masarac, Lluís Pujol; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Miquel Noguer; el delegat del Govern a Girona, Xavier Cano; el subdelegat del Govern a Girona, Pere Parramon; la directora general de turisme, Cristina Lagé; el president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, Santiago García-Nieto; diputats i diputades al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya, senadors i senadores, alcaldes i regidors de diferents ajuntaments de les comarques de Girona.
L’acte institucional ha finalitzat amb un dinar per tastar els plats preparats a càrrec dels diferents col·lectius gastronòmics com la Cuina del Vent, la Cuina de l’Empordanet, la Selva Gastronòmica, la Cuina Volcànica i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès. Així com establiments de restauració de les associacions de Bars i Restaurants de la Cerdanya i l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona.