FORMACIÓ FEDERACIÓ HOSTELERIA

Cursos Federació Hostaleria Girona

AdEM Informa:

📌 FORMACIÓ 📌

Federació d’Hosteleria de les Comarques de Girona

CURSOS DE CUINA

 Curs de rebosteria (20 hores presencial) 

Curs de brioxeria creativa i elaboracions amb xocolata (20 hores presencial) 

Curs d’elaboracions amb xocolata (10 hores presencial)

 

CURSOS DE GESTIÓ

 

Curs de gestió id’establiments de restauració (30 hores online)

Curs de gestió de la qualitat hostalera (16 hores online)

Curs de revenue management (40 hores online) 

Curs de Lets Roleplay: aprén i practica l’atenció al client de manera dinàmica (30 hores online) 

Curs d’actualització fiscal i comptable (15 hores online) 

Curs d’actualització socio laboral (15 hores online) 

Jornades de comerç 2021: FES LA BOSSA

Jornades Fes la Bossa - ADEM

La cambra de comerç ha organitzat les jornades de comerç 2021: FES LA BOSSA

Per a realitzar la inscripció s’han de seguir els següents passos:

 1. Clicar el botó: Inscripció Jornades Comerç 2021 a la web Jornades Fes la Bossa
 2. Si és el primer cop que hi accediu haureu d’omplir el formulari complet començant per la vostra adreça electrònica.
 3. Un cop registrats podreu seleccionar a cada jornada disponible entre les opcions.
 4. Quan ja estigueu del formulari rebreu un correu electrònic de confirmació amb les dades de la inscripció o modificacions realitzades.

Nota de Premsa Botiga al Carrer 4 i 5 de setembre

Adem botiga al carrer 2021

AdEM – SETEMBRE 2021

 

La 22ª edició de Botiga al Carrer de setembre 2021 celebrada el 4 i 5 de setembre ha esdevingut una de les millors, superant rècords  de venda històrics d’alguns dels 61 participants. La  valoració ha estat molt positiva tant per l’Associació Oncolliga, com per les que han participat per primera vegada a la Botiga al Carrer de Platja d’Aro, la Fundació Casa Ronald McDonald, Ass. Gats d’Aro i Ass. Sol de Miaus. 

Tot i la previsió de temps inestable, el sol va fer acte de presència durant pràcticament tot el cap de setmana, i la platja va compartir protagonisme amb la Botiga al Carrer, amb una notable afluència de visitants.

La millora de la situació sanitària del Covid-19 va permetre que el consistori dones llum verda per recuperar el format de Botiga al Carrer amb la habitual ocupació de la via pública, si bé sense altres activitats complementàries, per tal de dur a terme l’esdeveniment en les millors condicions de seguretat. 

Es recupera així l’autentica Botiga al Carrer de Platja d’Aro, assolint amb un notable l’objectiu de dinamitzar els sectors del comerç, restauració i serveis del municipi.

AdEM agraeix a La Cava Tabacs i Farmàcia Alex de Benito la difusió de l’esdeveniment mitjançant les pantalles de visualització dels seus establiments.

AdEM també agraeix als associats i no associats la seva participació i col·laboració econòmica que fa possible l’organització de la Botiga al Carrer, i  reivindica, en defensa dels associats, la manca de solidaritat i ètica empresarial d’aquells que aprofiten els avantatges de forma gratuita sense pagar la quota d’inscripció, posant en perill la continuïtat de l’esdeveniment en perjudici de tot el petit comerç del municipi.

La Comissió Botiga al Carrer de l’AdEM treballa per seguir millorant amb noves propostes per la propera edició, la data de la qual es decidirà prèvia consulta amb els associats. 

PIMEC i ADEM celebren la “1ª Trobada d’Estiu – Aliances Territorials”

ADEM i PIMEC 1ª trobada d'estiu

PIMEC i ADEM CELEBREN LA “1ª TROBADA D’ESTIU – ALIANCES TERRITORIALS”, A L’HOTEL S’AGARÓ, AL BELL MIG DE LA COSTA BRAVA.


President de Pimec, Antoni Cañete, Vicepresidenta Mireia Cammany, President de Pimec Girona Pere Cornellà i el President de l’AdEM Manel Canadell, van treballar conjuntament per organitzar la 1ª trobada estiuenca de Networking.

La jornada es va celebrar la tarda vespre del dissabte 23 d’agost, de 19 a 21h als jardins de l’Hotel S’Agaró, amb la participació d’una cinquantena d’empresaris, polítics, personalitats del mon empresarial de tot l’àmbit català, socis de l’AdEM i representants d’Associacions d’empresaris i comerciants dels municipis veïns.

Durant l’acte, membres de l’ADEM: Sara Peces de Llagosnet i Imma Gelabert del Camping Riembau, varenpresentar “El Village de la Costa Brava”, el nou projecte liderat per l’AdEM, l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, conjuntament amb les associacions empresarials i de comerçdels municipis que formaran la Federació d’associacions:Fecotur de Palamós, Calonge i Sant Antoni, Guíxolscomerç i turisme, i Santa Cristina Emprèn.

El projecte, concebut per l’ADEM, téper objectiu la reactivació del turisme de qualitat al territori i compta ambel suport dels ajuntaments dels 5 municipis que el formen, així com del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona i la Agència Catalana de Turisme de la Generalitat.

La situació actual de crisis provocada per la Covid-19, ha impulsat el sector privat a cercar solucions per la reactivació de l’economia a curt i mitjà termini. Bon exemple d’això és el projecte EL VILLAGE DE LA COSTA BRAVA, una innovadoraproposta de turisme i oci que busca donar forma a una realitat territorial històrica i que, durant dècades, ha creat un vincle turístic, econòmic i social format per els municipis de proximitat. Aquest matí, ha tingut lloc a Platja D ́Aro la presentació del projecte als alcaldes, regidors, tècnics i representants de les Associacions d’Empresaris dels municipis que en formen part.

L’ambient informal i distès, va facilitar la interrelació entre empresaris i empresàries,compartint experiènciesi creant sinèrgies.

Arrel de l’èxit d’aquesta primera trobada, PIMEC i ADEM han adquirit el compromís de fer Jornades empresarials periòdiques en el mateix territori a la tardor i/o a la primavera.

ADEM i PIMEC 1ª trobada d'estiu 

ADEM i PIMEC 1ª trobada d'estiu

REGLAMENT DE LA BOTIGA AL CARRER

Botiga al carrer Platja d'Aro 1 i 5 de setembre 2021

OBJECTE:

La Botiga Al Carrer, és un esdeveniment que es duu a terme a Platja d’Aro dos cops l’any, al Març i al Setembre, habitualment. Consisteix en la venda d’estocs de temporada i altres productes dels establiments comercials i negocis de Platja d’Aro, com a punt final de la temporada, amb ofertes, descomptes i preus rebaixats, alhora que es dinamitzen altres sectors empresarials (hoteleria, restauració i altres serveis) gràcies a l’augment del nombre de visitants.

Sempre es realitza en cap de setmana,  fent ús de l’espai públic  davant de cada establiment i en els casos que no sigui possible i previa valoració, d’un espai determinat per la organització.

LA BOTIGA AL CARRER A PLATJA D’ARO ÉS UNA MARCA REGISTRADA @. L’ÚS DE LA MARCA SENSE PARTICIPACIÓ FORMALITZADA COMPORTA UNA ACCIÓ LEGAL CONTRA L’ESTABLIMENT USUARI.

Dates i horari:

Les dates de la Botiga al Carrer variaran en funció de cada edició, tot i que es celebrarà habitualment el primer cap de setmana de març i setembre (a menys que per decisió de l’AdEM es consideri un canvi de dates).

Horari: La parada s’haurà de mantenir oberta i en funcionament el dissabte i el diumenge de cada edició. L’horari exigit serà de les 10h a les 21.30h. Els expositors que ho considerin podran obrir de 10h. a 22.h.

Inscripcions:

 • Els interessats en participar a la Botiga al Carrer hauran de ser comerciants amb botiga, negoci, establiment o seu a Platja d’Aro.
 • Els productes, articles i serveis que s’ofereixin a la Botiga al Carrer, hauran de ser els habituals que ofereix l’establiment, botiga o negoci durant la resta de l’any a Platja d’Aro, sempre que correspongui a la activitat donada d’alta a la llicència fiscal.
 • Les inscripcions es faran per comunicació a adem@adem.cat, o per altres vies que s’especifiquin, en el termini fixat per l’AdEM.
 • Documents que caldrà presentar en cas de primera participació: 
 • Fotocòpia del DNI de l’empresari o persona a càrrec de l’empresa.
 • Fotocòpia de la tarjeta del NIF/CIF
 • Fotocòpies de l’alta d’activitat,I llicència fiscal.
 • Document que demostri que la activitat habitual de l’empresa es realitza a Platja d’Aro.
 • Fotografia i descripció de la botiga o negoci.
 • Petita descripció del negoci i dels productes oferts per tal d’assegurar que els productes oferts en la Botiga al Carrer, corresponen amb els productes habituals del negoci.

En cas de segona o successives inscripcions, no caldrà aportar la documentació indicada, a menys que hi hagi hagut variacions en la mateixa o l’AdEM ho consideri necessari.

Recepció de sol·licituds:

• Les sol·licituds s’han d’enviar per correu electrònic a: adem@adem.cat o per les vies especificades.

   La pròpia AdEM fixa el termini per les inscripcions.

• Per qualsevol dubte o informació:

   Oficina de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró:

Av. Castell d’Aro, 13, Ed. Banc de Madrid,escala. A, entl. 1ª ·

17250 · Platja d’Aro · Costa Brava

Telèfon:   972 819 555 / 682148443

Adreça e.: adem@adem.cat.

Valoració i acceptació:

 • L’acceptació o no acceptació de la sol·licitud de participació será contestada per correu electrònic o altres vies especificades.
 • L’acceptació estarà vinculada de forma expressa al corrent del pagament de les quotes d’associat i del mateix pagament de la participació a l’acció de la botiga al carrer.
 • En cas de tenir quotes endarrerides, s’haurà de efectuar el pagament d’aquestes a l’hora de fer la preinscripció  a l’acció.

Preus i participació

• Preus de participació: El preu per participar a la Botiga al carrer serà l’ establert per l’AdEM  amb anterioritat a cada edició.

• Una vegada acceptada la sol·licitud s’enviaran els diferents mètodes de pagament.

• No s’acceptarà cap parada que no hagi fet l’ inscripció i el pagament corresponent.

La sol·licitud de participació implica l’acceptació total d’aquest Reglament.

Distribució d’espais i muntatge:

• La distribució d’espais que realitzarà l’organització serà inalterable. La regla general és que es podrà ocupar la part davantera sense sobrepassar els metres de façana. En casos especials en els que l’estan es munti en lloc diferent a la part davantera de la façana, serà l’AdEM qui indicarà el lloc i els metres a ocupar.

• L’horari de muntatge serà el dissabte a primera hora de 08.30 a 10:00.

• La càrrega i descàrrega del material haurà de ser àgil i no es podrà obstaculitzar la carretera ni la vorera  més estona de la estrictament necessària.

• El desmuntatge de la parada es farà al final de cada jornada i serà obligació de cada expositor custodiar els materials proporcionats ( taula, mantells…) fins a l’inici de recollida dels mateixos el dilluns al matí a partir de les 10.30h

Ocupació de Via Pública:

• Durant el cap de setmana que es desenvolupa la Botiga al Carrer, la ocupació de la via pública correspon a l’AdEM per delegació de l’Administració Local. És imprescindible estar degudament inscrit per tal de poder muntar parada. La persona o empresa que no estigui degudament inscrita serà requerida perquè reculli la parada o bé aboni la quantitat corresponent si l’AdEM ho considera adient.

L’AdEM té potestat per requerir la retirada dels elements que obstaculitzin els accessos públics, especialment els destinats a pas de vianants, vehicles per persones de mobilitat reduïda, i per  seguretat sanitària.

Estètica de la parada

• Les parades han de guardar una mínima estètica i un correcte ordre. L’AdEM no s’immisceix en la línia comunicativa de cada establiment, podent ésser decorat d’acord amb la corresponent línia de cada empresa. Tanmateix s’haurà de mantenir l’espai net, tant durant, com un cop acabada la jornada.

• No es podrà utilitzar bosses de plàstic, s’hauran d’utilitzar les bosses proporcionades per l’AdEM.

• És de caràcter obligatori el fet de cobrir les taules amb el mantell proporcionat per l’AdEM a cada edició. No es permet la utilització de mantells d’altres edicions o diferents als establerts per l’organització.

• No es podran utilitzar taules pròpies, s’han de contractar amb l’organització, la qual proporcionarà un mantell per cada taula contractada.

• No es podrà fer servir generador.

•Si s’utilitzen llums i/o aparells electrònics, serà prèvia comunicació i aprovació de l’AdEM i serà necessària una correcta instal·lació dels mateixos, per tal d’evitar entrebancs amb els cables i qualsevol  perill per les persones.

Vestuaris/Cabines per provar la roba

• Si la normativa de seguretat sanitària ho permet, es podran instal·lar cabines per emprovar la roba.

No es podrà emprovar la roba al carrer sense elements que impedeixin deixar a la vista la persona mentre efectua el canvi de peces.

Higiene i salubritat de la parada

• Els participants estan obligats a mantenir el seu espai i entorn en perfectes condicions de salubritat i higiene, abans, durant i després de les jornades de la Botiga al Carrer.

En cas de comercialitzar productes alimentaris:

 • Els aliments no envasats que s’han de manipular en el moment de la venda hauran de reunir les corresponents condicions higièniques. Cal tenir cura amb la manipulació d’aliments frescos que puguin patir alteracions en la seva cadena alimentària.
 • S’haurà de complir les normatives relatives a la manipulació d’aliments.
 • Els productes que es comercialitzin a la Botiga al Carrer hauran de complir la normativa vigent específica que correspongui en cada cas.
 • Els productes alimentaris hauran d’estar etiquetats segons la normativa vigent.

TOTA  INFRACCIÓ  DEL REGLAMENT POT IMPLICAR LA RETIRADA DE LA PARADA PER LA EDICIÓ EN CURS I LA PROHIBICIÓ DE PARTICIPAR EN EDICIONS FUTURES, A MÉS DE LES RESPONSABILITATS ADMINISTRATIVES O PENALS QUE ES DERIVIN PER L’INCOMPLIMENT DE LA NORMATIVA VIGENT.

La BOTIGA AL CARRER de Platja d’Aro és un esdeveniment organitzat per l’AdEM amb el suport de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró i la Generalitat de Catalunya.

Empresa i Treball posa en marxa el Programa d’Acceleració Tecnològica per a les empreses comercials de Catalunya

Empresa i Treball posa en marxa el Programa d'Acceleració Tecnològica per a les empreses comercials de Catalunya
 • El Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), impulsa aquest programa per al comerç amb l’objectiu d’accelerar la transformació digital del sector
 • El programa s’adreça a empreses de comerç detallista amb potencial en fase de creixement consta de dues fases: una primera de transferència de coneixement i, la segona, d’acompanyament personalitzat amb mentoria.
 • Les empreses interessades poden presentar les seves sol·licituds fins al 30 de setembre a través de Canal Empresa

 

Podeu consultar tota la informació en l’enllaç oficial de govern.cat sobre el Programa d’Acceleració Tecnològica per a les empreses comercials de Catalunya.

JORNADA NETWORKING PIMEC-AdEM

🕘 Recordatori 🕘

DIA:  DISSABTE 21 D’AGOST
HORA:  19 – 21H  
LLOC:  HOTEL  S’AGARÓ.

Amb l’objectiu de crear sinergies d’una forma distesa, s’oferirà un piscolabis als assistents.
🍸🍢🍸🍢
 

Al mateix temps, AdEm presentarà el nou projecte El Village de la Costa Brava.

Tot seguit teniu l’enllaç a Pimec per inscriure-us a la jornada.

 

“El Village  de la Costa Brava”.

El President de Pimec, Antoni Cañete, Vicepresidenta Mireia Cammany, President de Pimec Girona Pere Cornellà i jo mateix com a President de l’AdEM, hem treballat conjuntament per organitzar una trobada estiuenca de Networking al nostre territori.

La jornada es celebrarà la tarda- vespre del

DIA:  DISSABTE 21 D’AGOST
HORA:  19 – 21H  
LLOC:  HOTEL  S’AGARÓ.

Amb l’objectiu de crear sinergies d’una forma distesa, s’oferirà un piscolabis als assistents.
 
Al mateix temps, AdEm presentarà el nou projecte
El Village  de la Costa Brava”.
 
Trobada d’estiu a S’Agaró, ODS 17: Aliances Territorials

Associació d’empresaris Castell – Platja d’Aro

El President de l’AdEM, Manel Canadell, va assistir a la Tribuna que la Fundació Jordi Comas Matamala va organitzar el passat 2 de juliol, i que va comptar amb el Molt Honorable Senyor Pere Aragonés, president de la Generalitat de Catalunya, com a ponent

La Fundació Jordi Comas va celebrar la 1ª Tribuna d’aquest any 2021 a l’Hotel Costa Brava, de Platja d’Aro. Sota el títol “Un país on es visqui bé. Un país per ser viscut.”el president de la Generalitat, va esdevenir el protagonista de la conferència-col·loqui que va finalitzar amb un sopar amb tots els assistents.

En representació de l’Associació d’Empresaris Castell Platja d’Aro S’Agaró, va assistir, Manel Canadell, President de l’Adem.