✅ LLISTAT D’AJUDES PER A PIMES I AUTÒNOMS

Aquí trobareu una relació actualitzada per Autònoms i PIMES dels procediments per accedir a les ajudes oferides per les diferents administracions, PIMEC i Associacions.


ACTUALITZAT A: 02.07.21

L’Ajuntament de Castell d’Aro Platja d’Aro S’Agaró ha publicat les bases reguladores de les Subvencions per al suport a les empreses locals afectades per la Covid durant l’any 2021

Podeu visualitzar la documentació que cal aportar .
Es poden presentar sol·licituds mitjançant instáncia on line fins el 15 de novembre de 2021 i fins a esgotar la partida pressupostària.
Al Díptic Aro Impulsa Empreses 2021 trobareu la resta de subvencions de Promoció Econòmica.

ARO IMPULSA EMPRESA 2021

BASES REGULADORES DE SUBVENCIONS DE L’AJUNTAMENT DE CASTELL-PLATJA D’ARO PER AL SUPORT A LES EMPRESES LOCALS AFECTADES PER LA CRISI COVID DURANT L’ANY 2021

DOCUMENTS SOL·LICITATS SUBVENCIONS COVID 2021


ACTUALITZAT A: 21.04.21

ACTUALITZAT A: 17.02.21

FINS EL 25 DE FEBRER A LES 15.00 HORES SOU A TEMPS PER FER LA INSCRPCIÓ PRÈVIA A L’AJUT EXTRAORDINARI PER A PERSONES TREBALLADORES AFECTADES PER UN ERTO DERIVAT DE LA COVID-19 I PER A PERSONES AMB CONTRACTE FIX DISCONTINU BENEFICIÀRIES DE LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA.Us passem enllaç directe al tràmit: >> https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Inscripcio_ajuts_ERTO?category=76e874fa-a82c-11e3-a972-000c29052e2c&moda=1


ACTUALITZAT A: 15.02.21

Ajuts extraordinaris per al manteniment de l’ocupació en petites empreses, microempreses i cooperatives

ACTUALITZAT A: 08.02.21

AJUTS PER A PERSONES AMB INGRESSOS BAIXOS AFECTADES PER UN ERTO O AMB CONTRACTE FIX DISCONTINU BENEFICIÀRIES DE LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA
Requisits;
– Residir a Catalunya
– Estar afectat per un ERTO actiu des de desembre de 2020 o ser beneficiària de la prestació extraordinària de fix discontinu.
Inscripció: del 15 al 25 de febrer.
Emplenar el formulari disponible a l’espai de Tràmits de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (https://web.gencat.cat/ca/tramits), cercant el tràmit “Inscripció prèvia a l’ajut extraordinari per a persones treballadores afectades per un ERTO derivat de la Covid-19” o “Inscripció prèvia a l’ajut extraordinari per a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària”


ACTUALITZAT A: 05.02.21

RECULL DE RECURSOS PER L’EMPRESA.


ACTUALITZAT A: 03.02.21


ACTUALITZAT A: 02.02.21

Fes l’anàlisi de viabilitat de la teva empresa! Rebràs un informe complert i personalitzat.

Així mateix, tindràs accés exclusiu a més de 20 píndoles formatives en diferents àmbits dels negocis. 

Comencem? Inscriu-te 

Revisarem les teves dades i et farem arribar l’enllaç i instruccions per començar l’anàlisi de viabilitat 

Les pimes són essencial per al país i, ara, moltes necessiten ajuda. 

Per això des de PIMEC posem en marxa el Pla de Viabilitat Empresarial, per analitzar el teu negoci i preparar-lo perquè segueixi essent viable en el futur. 

Un programa de país 100% subvencionat, que compta amb els/les millors professionals d’assessorament especialitzat en pimes, i és concebut per empresaris/àries per ajudar a altres empresaris/àries. 

Vols salvar la teva empresa? Emplena les teves dades! 

Per conèixer els detalls del programa, clica aquí.


ACTUALITZAT A: 23.01.21

Noves ajudes per a PIMES i Autònoms. >>>Aquí<<<

Línia de 15 milions d’euros per als comerços tancats del 7 al 24 de gener, d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

L’objectiu d’aquesta línia és contribuir a la reactivació del sector comerç al detall, davant els efectes causats pel tancament decretat del 7 al 17 de gener per la resolució SLT/1/2021 de 4 de gener, en el marc de les mesures sanitàries per contenir la pandèmia, i prorrogat fins al 24 de gener, a través de la resolució SLT/67/2021, de 16 de gener.

Beneficiaris

Els beneficiaris són autònoms i pimes dedicats a les activitats de comerç al detall afectats per l’ordre de tancament sanitari. En concret, se’n podran beneficiar els establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials.

Quantia dels ajuts

Els ajuts consistiran en un aportació per establiment, que serà de 3.750 euros.

Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats. Les subvencions s’atorgaran per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud.  


ACTUALITZAT A: 13.01.2021


ACTUALITZAT A: 21.12.2020

Dilluns 21, s’obre la segona línia per a restauració, estètica, i establiments de centres comercials afectats pels tancaments per la Covid-19


ACTUALITZAT A: 26.11.2020

Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la COVID-19 (Agència Catalana de Turisme)

TornaNecessiteu ajuda?

L’objectiu de les subvencions és donar suport a les persones autònomes així com a les empreses del sector turístic i d’interès turístic de Catalunya.  D’aquesta manera es pretén mantenir l’activitat d’aquestes persones i garantir la seva supervivència davant la situació provocada per la COVID-19.  >>>>Llegir més<<<<


ACTUALITZAT A: 25.11.2020

Empresa i Coneixement obre dijous 25 la línia d’ajuts per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la covid-19

25 novembre 2020 

El DOGC publica avui la convocatòria dels ajuts, que es podran tramitar a partir de les 9 hores de dijous 25.11 a través del Canal Empresa. S’hi podran acollir guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d’establiments d’allotjament turístic, agències de viatge, empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic. 

La Direcció General de Turisme ha preparat un seguit de preguntes i respostes sobre aquest nou ajut i els dubtes i/o consultes es poden fer arribar a través del Formulari de contacte del Departament d’Empresa i Coneixement.

Llegir més >>>>Aquí<<<<


ACTUALITZAT A: 12.11.2020


ACTUALITZAT A: 09.11.2020

Ajut per al manteniment de l’activitat econòmica de persones autònomes i microempreses enfront la COVID-19.

Davant d’uns efectes de la pandèmia generada per la COVID-19 que s’estan allargant en el temps i que es manifesten amb una gran intensitat, es considera necessari reforçar el suport a les persones treballadores autònomes que desenvolupen llurs activitats com a persones físiques o bé mitjançant empreses de petita dimensió. Per això s’ha aprovat un ajut extraordinari per tal d’afavorir la continuïtat de les seves activitats en un context econòmic i social desfavorable i atenuar els efectes negatius que estant suportant. >>>LEGIR MÉS<<<


La Generalitat de Catalunya prorroga 15 dies el toc de queda nocturn

El govern de la Generalitat allarga dues setmanes més el toc de queda nocturn a tota Catalunya. L’ampliació de la restricció, anunciada amb antelació per l’executiu català, està publicada al Diari Oficial de la Generalitat des del 6 de novembre, per la qual cosa ja està oficialment en vigor i es pot sancionar qui la incompleixi. Recordem que aquesta normativa estipula que resta prohibit sortir del domicili entre les 22:00 hores de la nit i les 6:00 hores del matí tots els dies de la setmana.

La restricció, prorrogada de moment per a 15 dies més, contempla un seguit d’excepcions detallades a continuació: >>>>Descarrega el PDF<<<<


ACTUALITZAT A: 04.11.2020

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA de la GENERALITAT DE CATALUNYA

DECRET LLEI 39/2020, de 3 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19.

Capítol I

Mesures econòmiques de suport a les persones treballadores autònomes, persona física, i a les persones treballadores autònomes que formin part de microempreses

Article 1

Objecte i finalitat de l’ajut

S’estableix un ajut extraordinari i puntual en forma de prestació econòmica de pagament únic, per un import fix de 2.000 euros, que té per finalitat afavorir el manteniment de l’activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i a les persones treballadores autònomes que formin part de microempreses, davant els efectes directes o indirectes de les noves mesures adoptades per fer front a la COVID-19 i de les derivades de la declaració d’estat d’alarma.

Article 2

Persones beneficiàries

2.1 Poden ser persones beneficiàries d’aquest ajut:

Podeu descarregar el document sencer >>>Aquí<<<


ACTUALITZAT A: 27.10.2020

CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA DE CATALUNYA
RESOLUCIÓ

per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de les
activitats de restauració, i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19 (ref.BDNS 530049). Podeu descarregar-lo >>>Aquí<<<


ACTUALITZAT A: 23.10.2020

  #webinar
Presentació d’incentius en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa
Dilluns 26 d’octubre a les 12h

>>>INSCRIPCIÓ<<<<

ACTUALITZAT A: 22.10.2020

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

DECRET LLEI 34/2020, de 20 d’octubre, de mesures urgents de suport a l’activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats.

L’article 67.6.a) de l’Estatut preveu que els decrets llei siguin promulgats, en nom del rei, pel president o
presidenta de la Generalitat.
De conformitat amb el que disposen l’article 6 i concordants de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la
presidència de la Generalitat i del Govern, i atès el Decret 114/2020, de 30 de setembre, de substitució del
president de la Generalitat de Catalunya;
D’acord amb això, promulgo el següent

Podeu descarregar el document >>>Aquí<<<


CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA DE CATALUNYA

RESOLUCIÓ per la qual s’aproven les bases reguladores per a la CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.

Podeu descarregar el document >>>Aquí<<<


ACTUALITZAT A: 14.08.2020


ACTUALITZAT A: 30.07.2020


ACTUALITZAT A: 23.07.2020


ACTUALITZAT A: 06.07.2020


ACTUALITZAT A: 01.07.2020

PLATJA D’ARO.

Oberta la convocatòria per a sol·licitar les Subvencions de la Regidoria de Promoció Econòmica per l’any 2020.
– Subvenció per a l’Adequació dels establiments comercials, d’allotjaments turístics, de restauració i oci nocturn, en matèria de Protecció personal per a fer front al Covid 19
– Subvenció per a la Millora del Comerç en el marc del Pla de Comerç Local 2018-2022
– Subvenció per al Foment de la Contractació de persones en situació d’atur del municipi
– Subvenció per al Foment de l’Emprenedoria
Podeu consultar bases a: http://www.aroimpulsa.com/index.php/…/empresa-i-emprenedoria
Telèfon: 972 80 42 07


ACTUALITZAT A: 17.06.2020


ACTUALITZAT A: 16.06.2020


ACTUALITZAT A: 15.06.2020


ACTUALITZAT A: 12.06.2020


ACTUALITZAT A: 04.06.2020


ACTUALITZAT A: 29.05.2020


ACTUALITZAT A: 27.05.2020


ACTUALITZAT A: 20.05.2020


ACTUALITZAT A: 13.05.2020

Mesures d’ajuts amb l’objecte de mantenir l’ocupació en microempreses i treballadors autònoms. La finalitat d’aquesta mesura, és per tant, que les microempreses i els treballadors autònoms que s’han vist agreujats per la situació de les mesures preventives i de contenció derivades de la situació del COVID-19, puguin reiniciar la seva activitat, evitant així la desocupació de les persones amb les quals tinguin una relació laboral.


ACTUALITZAT A: 07.05.2020


ACTUALITZAT A: 05.05.2020


ACTUALITZAT A: 02.05.2020

Expliquem la nova campanya que estem preparant per a reactivar el Comerç a Castell Platja d’Aro i S’Agaró.

ACTUALITZAT A: 29.04.2020


Subvencions 2020 per a les entitats i empreses del comerç, serveis, artesania i moda    
    Benvolguts/des,

Us informem que avui dimecres, 29 d’abril de 2020, s’han publicat al DOGC les línies de subvencions del CCAM per aquest any 2020 que tenen per objectiu reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària per la COVID-19.

El Pla d’Ajuts inclou 7 programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. S’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.

També inclou programes adreçats a les entitats territorials i sectorials del sector comerç, del sector de l’artesania i del sector de la moda, els gremis, les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris i els ens locals en l’impuls d’actuacions de reactivació econòmica que duguin a terme.

Les sol·licituds es poden presentar a partir de demà dijous, 30 d’abril, a les 00.00h, per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pel programes 3, 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny).

També us informem que a la web del CCAM s’ha habilitat un apartat de preguntes freqüents relacionades amb les subvencions de 2020. 

ACTUALITZAT A: 25.04.2020

Nou pagament de la prestació extraordinària per cessament d’activitat el pròxim 30 d’abril

24 abril 2020

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha anunciat que el pròxim 30 d’abril efectuarà un nou pagament de la prestació extraordinària per cessament d’activitat per a autònoms. Més INFO >>>AQUÏ<<<


ACTUALITZAT A: 24.04.2020

DES DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA ENS FAN ARRIBAR AQUEST DOCUMENT D’INTERÈS PEL SECTOR DEL COMERÇ.

En aquest document us presentem un seguit de mesures i instruments de tipus econòmic i fiscal adoptats pel món local, provinents de la revisió de les mesures de competència local vinculades a la situació d’emergència provocada per la COVID-19 i publicades per algunes entitats locals de Catalunya.
En les dues primeres pàgines trobareu diferents propostes que es poden desenvolupar des dels municipis. A partir de la pàgina 3, disposeu de models de bases per convocar algunes de les subvencions suggerides.
L’objectiu d’aquest document és donar algunes pautes per tal que els ajuntaments que ho desitgin puguin implementar aquestes mesures de manera ràpida. En cap cas no és una guia de recursos a seguir.
Els models i propostes que adjuntem són una recopilació a títol informatiu i de difusió, cal que en l’aplicació de cada una d’elles es segueixin els procediments i requisits legalment establerts. La Diputació de Girona no es fa responsable de la validesa jurídica dels documents. Recordeu que per a la seva aplicació han de ser aprovats pels òrgans competents segons la legislació vigent i amb els corresponents informes i validació de les secretaries i intervencions de cada municipi si s’escau.
Probablement les properes setmanes altres administracions desenvoluparan línies de subvencions per cobrir algunes de les necessitats expressades en aquest document. Tingueu-ho en compte a l’hora d’implementar mesures en els vostres municipis.
Aquest és un document de treball que s’anirà actualitzant de manera permanent.
Per a comentaris o aportacions podeu escriure’ns a promocioeconomica@ddgi.cat.
PODEU DESCARREGAR-LO DE LA WEB >>AQUÍ<<


ACTUALITZAT A: 23.04.2020

Mesures fiscals del RDL 15/2020

23 abril 2020

Aquesta setmana el Govern espanyol va anunciar un nou paquet de mesures urgents complementàries per fer front a l’efecte de la Covid-19. Aquestes mesures estan publicades al BOE i recollides al RDL 15/2020. A continuació, fem un resum dels elements més destacats de l’apartat IV d’aquest reial decret llei sobre les noves mesures fiscals. Més informació >>>AQUÍ<<<


ACTUALITZAT A: 21.04.2020


Mesures de prevenció de riscos laborals davant la Covid-19

El Consell de Ministres aprova un paquet de mesures econòmiques i prorroga l’estat d’alarma fins al 9 de maig


ACTUALITZAT A: 16.04.2020

Línia d’ajuts destinats a professionals i microempreses del sector turístic, afectades per la situació de crisi ocasionada pel COVID-19, per a reprendre l’activitat un cop passat l’estat d’alarma. Aquests ajuts són compatibles amb els ajuts d’autònoms, i són compatibles amb qualsevol altre ajut, sempre i quan es mantingui l’activitat durant al menys 1 any.

http://canalempresa.gencat.cat/…/ajuts-als-auton…/index.html


Ajudes al comerç per fer front als efectes de la Covid-19

16 abril 2020

PIMEComerç ha rebut, i de fet segueix rebent, consultes per part dels socis i de molts comerciants relatives a les ajudes actualment disponibles per fer front a la situació produïda per la Covid-19. A continuació, expliquem les principals ajudes a les quals els comerciants poden optar, ja sigui per a autònoms o per a pimes: mesures relatives a prestacions per a autònoms, d’ajornament de pagament d’impostos i cotitzacions, i mesures de liquiditat.



ACTUALITZAT A: 15.04.2020


🆕 Avui dia 15 d’abril s’han publicat al DOGC les bases reguladores i la convocatòria de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

Bases reguladores
➡️https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8112/1792088.pdf

Convocatòria de la línia de subvencions
➡️https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8112/1792090.pdf

📝 Informació principal:

🔶 Les persones o entitats beneficiàries poden ser professionals autònoms i microempreses turístiques que desenvolupin la seva activitat en el sector turístic com ara establiments d’allotjament turístic, empreses turístiques de mediació, guies de turisme i altres expressament recollits a les bases.

🔶 Termini de presentació de les sol·licituds: comença el dia 16 d’abril i restarà obert fins a exhaurir el pressupost per a aquests conceptes.

🔶 El procediment de concessió és el de concurrència no competitiva, i les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació, quan s’hagin efectuat les verificacions oportunes, i fins a exhaurir el pressupost.

🔶 La subvenció consistirà en una aportació única de 2.500 euros per persona beneficiària.


Avui dimecres 15.04.2020, el Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament d’Empresa i Coneixement, ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’ordre EMC/39/2020, de 13 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la Covid-19.


ACTUALITZAT A: 14.04.2020


Llista resum de l’afectació de l’estat d’alarma en els tràmits tributaris

L’Agència Tributària de Catalunya ha elaborat un llistat sobre l’afectació de l’estat d’alarma en els tràmits tributaris davant la crisi sanitària, social i econòmica causada pels efectes del Covid-19. Entre altres qüestions, aquest llistat destaca:


Com puc accedir al segon tram de la línia d’avals Covid-19 de l’ICO?

Des de fa dos dies ja està operatiu el segon tram de la línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a empreses i autònoms per fer front a l’impacte econòmic del coronavirus. Després d’un primer tram de 20.000 milions d’euros que es va posar en marxa el dilluns 6 d’abril i que les pimes i els autònoms van esgotar ràpidament per la necessitat de liquiditat, ara s’obre el segon tram, també de 20.000 milions d’euros. ➡https://www.pimec.org/ca/institucio/actualitat/noticies/com-puc-accedir-al-segon-tram-linia-davals-covid-19-lico